keik almiro sparagia

Κέϊκ αλμυρό με σπαράγγια

Άτομα: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 9 €

ΥΛΙΚΑ :
5 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ματσάκι σπαράγγια (περίπου 1½ φλιτζάνι βρασμένα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 ελιές
½ ματσάκι μαϊντανό
150 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε τα σπαράγγια, τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν μόνο για 5 λεπτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα βρασμένα σπαράγγια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στο τέλος ρίχνουμε τις ελιές (χωρίς κουκούτσια) κομμένες σε φέτες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι, το μίγμα με τα σπαράγγια από το τηγάνι και τη φέτα τριμμένη.

Ανακατεύουμε όλο το μίγμα με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε σε μία μακρόστενη φόρμα την οποία έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 °C.

Δείτε επίσης

maffins-marmelada

Muffins (μάφινς) με γιαούρτι και γέμιση μαρμελάδας

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους...

soupa-thalassinon

Σούπα θαλασσινών “το καλάθι του ψαρά”!

Μια σούπα ποίημα προς τις θαλασσινές γεύσεις!