keik karoto

Κέϊκ καρότο

Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 7€

ΥΛΙΚΑ :
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα (αφού τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη) και τη μαργαρίνη.

Μόλις ενωθούν τα υλικά μας, προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 170 °C.

Δείτε επίσης

kormos-sokolatas-mamalakis

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας (από τον Ηλία Μαμαλάκη)

Για γλυκές γιορτές!

mpiskota-vromi-stafides

Μπισκότα βρώμης με γιαούρτι, φουντούκια και σταφίδες

Νόστιμα και υγιεινά μπισκότα γεμάτα ενέργεια!