keik karoto

Κέϊκ καρότο

Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 7€

ΥΛΙΚΑ :
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα (αφού τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη) και τη μαργαρίνη.

Μόλις ενωθούν τα υλικά μας, προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 170 °C.

Δείτε επίσης

πιπεριές-και-μελιτζάνες-σε-σάλτσα-ντομάτας

Πιπεριές και μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας

Το φαγητό που σίγουρα θέλουμε στο καλοκαιρινό μας τραπέζι!

salata-marouli-me-xera-suka-kai-stafuli

Σαλάτα μαρούλι με ξερά σύκα και κόκκινα σταφύλια

Η αρχαίοι Έλληνες είχαν τα ξερά σύκα στην καθημερινή τους διατροφή!