keik-karotou

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Κομμάτια: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα , Κόστος: 6,50€

ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3-4 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο
4-6 καρότα τριμμένα
5 κουταλιές της σούπας γάλα

Για την κρέμα τυριού:
300 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα καρότα (τα οποία έχουμε τρίψει στον τρίφτη) και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα, την οποία έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου. Είμαστε σίγουροι ότι το κέικ είναι έτοιμο όταν μπήγουμε το μαχαίρι στο κέικ και βγαίνει καθαρό.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

Μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ όπως είναι ή να προσθέσουμε κρέμα τυριού για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο. Για να φτιάξουμε την κρέμα τυριού ανακατεύουμε με το μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Καλύπτουμε το κέικ με την κρέμα που ετοιμάσαμε αφού έχει κρυώσει.

Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!