Μερίδες: 20, Χρόνος προετοιμασίας: 30′, Χρόνος ψησίματος: 50′, Κόστος: 5€
ΥΛΙΚΑ:
230 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
260 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το μπέικιν-πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν ένα. Ύστερα προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μίξερ. Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και το αλάτι κι όταν ενσωματωθεί στο μίγμα, ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μικρή φόρμα του κέικ, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το κέικ μόνο αφού κρυώσει.