keik-sokolata-mpanana

Κέικ με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας

Κομμάτια: 10-12, Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος ψησίματος: 50′, Κόστος: 6€

ΥΛΙΚΑ
2½ φλιτζάνια του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
3 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες σε σκόνη
1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
2 ώριμες μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη (την οποία έχουμε λιώσει) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας να χτυπάμε το μίγμα. Ύστερα προσθέτουμε ένα ένα τα παρακάτω υλικά: το γιαούρτι, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και στο τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις μπανάνες (αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε κόψει σε ροδέλες) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε στους 180ºC για 50 λεπτά περίπου.

 

Φροντίστε να μην έχετε παρέα όταν ετοιμάζετε το κέικ γιατί το πιθανότερο είναι να μη μείνει μίγμα για να ρίξετε στη φόρμα! Και πριν σερβίρετε, κρατήστε στην άκρη ένα κομματάκι για εσάς γιατί μάλλον δεν θα προλάβετε να φάτε!

Δείτε επίσης

ntolmadakia-elies-piperies-yolenis

Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας, σε έναν πιο πικάντικο τόνο!

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!