κεικ σοκολάτας

Κέικ Σοκολάτας

Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 20’ , Χρόνος ψησίματος: 45’, Κόστος: 5,5 €

ΥΛΙΚΑ :
250 γρ. μαργαρίνη
9 κουταλιές της σούπας νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας κακάο
5 κρόκους
5 ασπράδια
2 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη, το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και τα αφήνουμε να βράσουν για 10’ (πρέπει το μίγμα σοκολάτας να κοχλάζει για να δέσει).

Μόλις κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε ανακατεύοντας τους κρόκους αυγών. Κρατάμε ένα ποτήρι από το μίγμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Στο μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.

Μέσα στο κατσαρολάκι με το σοκολατένιο μίγμα ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν και τη βανίλια. Αφού ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα.

Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ αφού πρώτα τη βουτυρώσουμε και την αλευρώσουμε. Ψήνουμε στους 180 °C για 40’-45’.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βάζουμε σε μία πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας που είχαμε κρατήσει στο ποτήρι.

Δείτε επίσης

salata-fakes-spanaki

Σαλάτα με φακές και σπανάκι

Μία σαλάτα που τρώγεται και ως καλοκαιρινό γεύμα.

gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Τα γεμιστά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό του Έλληνα!