Άτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 45’ , Χρόνος ψησίματος: 45’ , Κόστος: 9 €
ΥΛΙΚΑ :
Για την ζύμη μπριζέ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. μαργαρίνη
1 αβγό
3 κουταλιές σούπας νερό
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αβγά
400 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί φέτα
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές δυόσμο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαργαρίνη και πλάθουμε έως ότου το μίγμα να είναι τριμμένο. Μετά προσθέτουμε το αβγό, το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο και εν συνεχεία την ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει λεπτή (ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει). Παίρνουμε ένα ταψάκι (κατά προτίμηση στρογγυλό), το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 °C.
Στη διάρκεια που η ζύμη μπριζέ ψήνεται, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα βαθύ σκεύος μαραίνουμε το σπανάκι με λίγο νερό και μετά προσθέτουμε λίγο λάδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια για να σοταριστούν και τέλος το πιπέρι, το αλάτι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και το δυόσμο.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το πιρούνι.
Αφού βγάλουμε την βάση της ζύμης μπριζέ από το φούρνο, απλώνουμε από πάνω το μίγμα με το σπανάκι και μετά το μίγμα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ελαφρώς όλα τα υλικά.
Ψήνουμε την Κις Λορέν για 30’ στους 160 °C.