Κολοκυθάκια: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1,5 ώρα, Κόστος: 4 €
ΥΛΙΚΑ :
6 στρογγυλά κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι
1 ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ντομάτα
Μαϊντανό
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό και προσθέτουμε το πλιγούρι. Το αφήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να φουσκώσει και μετά το σουρώνουμε.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση βάζουμε στον πολυκόφτη το ξηρό και το φρέσκο κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό και το δυόσμο. Σε αυτήν την σάλτσα προσθέτουμε το πλιγούρι, το αλάτι , το πιπέρι και το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε το καπάκι τους, τα καθαρίζουμε από την έσω σάρκα τους και τα γεμίζουμε με την γέμιση που φτιάξαμε.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλατίζουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε και ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα (και ίσως λίγο περισσότερο ανάλογα με το φούρνο σας) στους 180 °C.