kolokuthakia-kourkouti-mpuras

Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι μπύρας

Άτομα: 4-6, Χρ. προετοιμασίας: 35′, Χρ. τηγανίσματος: 15′, Κόστος: 2,50€

ΥΛΙΚΑ
6 μέτρια κολοκυθάκια
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
350 ml μπύρα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα  μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε τη μπύρα αργά αργά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε ένα χυλό ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ σφιχτό (θέλουμε ο χυλός να στέκεται πάνω στα κολοκυθάκια όταν θα τα βουτάμε σε αυτόν). Επίσης, ο χυλός μας δεν πρέπει να έχει σβόλους. Μόλις είναι έτοιμος, τον βάζουμε περίπου 30′ στο ψυγείο.

Στο μεταξύ πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια μας, τα κόβουμε σε μακρόστενες και λεπτές λωρίδες και τις αλατίζουμε.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Έπειτα βουτάμε μια μια τις φέτες κολοκυθιού στο χυλό και τις ρίχνουμε στο λάδι να τηγανιστούν. Τις γυρνάμε και από τις δυο πλευρές και τις βγάζουμε όταν έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει αρκετό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια σκέτα ή με γιαουρτάκι αρωματισμένο με λίγο δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο και αλατάκι.

 

Δείτε επίσης

συνταγή-τυρόπιτες-για-foodtrails

Αφράτες και νόστιμες τυρόπιτες με απλά υλικά

Υλικά για περίπου 25 τυρόπιτες 250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 500 γρ αλεύρι …

Πασχαλινά γλυκά κουλουράκια

Περίπου 45 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος, ψήσιμο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. …