κορμος σοκολατας

Κορμός σοκολάτας

Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 15’ , Κόστος: 6,5 €

ΥΛΙΚΑ :
125 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
½ πακέτο μπισκότα (τύπου πτι – μπερ)
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 βανίλια
½ φλιτζάνι cranberries

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Στο μίγμα με τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, τα μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομμάτια και τα cranberries. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μία κουτάλα για να γίνει ένα μίγμα.

Σε μία φόρμα μακρόστενη βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Το βάζουμε στην κατάψυξη, ώστε να παγώσει καλά.

Δείτε επίσης

soufle sokolatas

Σουφλέ σοκολάτας

Γιατί η σοκολάτα είναι έρωτας!

fileto glossas giaourti magioneza

Φιλέτο γλώσσας σε φύλλο κρούστας με πράσινη σαλάτα γιαουρτιού

Μια πρόταση του σεφ Θεόφιλου Ιωάννου!