kotopoulo-sto-fourno-meli-nentrolivano

Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι και δεντρολίβανο

Μερίδες: 4, Χρ. προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρ. ψησίματος: 90′

ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα δάφνης
1 κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
800g πατάτες (κομμένες στη μέση)
150g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 πορτοκάλια (χυμό)
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
2 λεμόνια (χυμό)
1 λεμόνι (ξύσμα)
2κ.σ δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
100g οίνος λευκός
2κ.σ δάσους-φασκομηλιάς Κρήτης
2κ.σ μουστάρδα
6κ.γ πολτός σκόρδο με ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ένα απλό φαγητό που αποκτά “χαρακτήρα” με το μέλι φασκομηλιάς και το αρωματικό δεντρολίβανο.

Bήμα 1: Ετοιμάστε το κοτόπουλο. Βάλτε το κοτόπουλο μέσα σε ένα ταψί και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Bήμα 2: Βάλτε σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το δεντρολίβανο, το κρασί, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά μέχρι να δυαλυθεί το μέλι.

Bήμα 3: Βάλτε τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και ρίξτε τις στο ταψί γύρω-γύρω από το κοτόπουλο. Ρίξτε και το σκόρδο μέσα στο ταψί και στη συνέχεια περιχύστε με το μείγμα του μελιού που φτιάξατε.

Bήμα 4:Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά και να πάρει χρώμα.

Η συνταγή αυτή είναι απο το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό delicatessen με αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, www.yolenis.com.

Δείτε επίσης

Κις Λορέν με σπανάκι

Συνοδεύστε την με λευκό κρασί.

τρούφες σοκολάτας

Τρούφες σοκολάτας

Ένα γλυκό που θα έφτιαχνε και ο Παρλιάρος!