kotopoulo disaronno

Κοτόπουλο λεμονάτο με disaronno

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15′, Κόστος: 8€

ΥΛΙΚΑ: 
1 κοτόπουλο
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 λεμόνια (το χυμό τους)
1 σφηνάκι λικέρ disaronno
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2½ ποτήρια του νερού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.  Όταν κοντεύει να ροδίσει ρίχνουμε και το σκόρδο για να ροδίσει και αυτό. Σβήνουμε με το κονιάκ και το χυμό των λεμονιών. Ύστερα ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.

Info: Αν στο τέλος η σάλτσα μας είναι πολύ υγρή, αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να έχουμε την ποσότητα που θέλουμε εμείς.

Δένουμε τη σάλτσα με μια κουταλιά βούτυρο ή με κορν-φλάουρ!

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δείτε επίσης

πιπεριές-και-μελιτζάνες-σε-σάλτσα-ντομάτας

Πιπεριές και μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας

Το φαγητό που σίγουρα θέλουμε στο καλοκαιρινό μας τραπέζι!

kotopoulo-liasti

Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Η λιαστή ντομάτα δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο!