kotopoulo-liasti

Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 7 €

ΥΛΙΚΑ :
2 στήθη κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
½ κουτάλι της σούπας πάπρικα γλυκιά
200 γρ. λιαστές ντομάτες (περίπου 20 τεμάχια)
½ φλιτζάνι του τσαγιού κάπαρη ξαρμυρισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια (περίπου στο ίδιο μέγεθος για να μαγειρευτούν στον ίδιο χρόνο).

Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία γάστρα με καπάκι και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά που θα το νοστιμίσουν: το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα, τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες και την κάπαρη (την έχουμε προηγουμένως αφήσει σε νερό για αρκετή ώρα ώστε να ξαρμυρίσει).

Ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 1 ώρα. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε ελαιόλαδο διότι το κοτόπουλο θα βγάλει το λίπος του.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με αρωματικό ρύζι.

Δείτε επίσης

makaronada-me-solomo

Μακαρονάδα με σολομό, λιαστή ντομάτα και ελιές

Πριν απολαύσετε τη μακαρονάδα ρίξτε πάνω από τη φρεσκοτρυμμένο πιπέρι!

πιπεριές-και-μελιτζάνες-σε-σάλτσα-ντομάτας

Πιπεριές και μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας

Το φαγητό που σίγουρα θέλουμε στο καλοκαιρινό μας τραπέζι!