kotopoulo-saltsa-petimezi

Κοτόπουλο & πατάτες στο φούρνο με σάλτσα πετιμέζι

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15’, Κόστος: 7€

ΥΛΙΚΑ :
2 μπούτια κοτόπουλο
5 μικρές πατάτες
4 λεπτά καρότα

Για την σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας πετιμέζι άθερμο (Καραγγελής – βιολογικό προϊόν)
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο (εμείς επιλέξαμε μπουτάκια) σε ένα ταψί.

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το άθερμο πετιμέζι, το χυμό λεμονιού, το κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Τα αναμιγνύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.

Αγοράστε τα υλικά για την παραπάνω συνταγή, από το μεγαλύτερο online σούπερμάρκετ MAMASHOME!



Δείτε επίσης

laxanika-fournou-saltsa-turiou

Λαχανικά φούρνου με σάλτσα τυριού

Ένα φαγητό εύκολο, υγιεινό και καλοκαιρινό!

kotopoulo-liasti

Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Η λιαστή ντομάτα δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο!