kotopoulo-me-ruzi

Κοτόπουλο φούρνου με ρύζι και κουκουνάρι

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 20’, Κόστος: 8 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κοτόπουλο κομμένο στα 4
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι κίτρινο για πιλάφι
½ φλιτζάνι του τσαγιού κουκουνάρι
1 λεμόνι – το χυμό του
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε μέσα στη γάστρα.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και  το νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 1 ώρα.

Στη συνέχεια, αφού έχουμε ξεπλύνει το ρύζι, το προσθέτουμε στη γάστρα μαζί με το κουκουνάρι. Η γάστρα μας θα έχει ζουμί από το κοτόπουλο και έτσι το ρύζι μας θα γίνει πολύ γευστικό.

Το αφήνουμε στο φούρνο για ακόμη 20 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να είναι ροδοψημένο, τότε αφήνουμε τη γάστρα στο φούρνο χωρίς το καπάκι, για 10 λεπτά ακόμη.

Αγοράστε τα υλικά για την παραπάνω συνταγή, από το μεγαλύτερο online σούπερμάρκετ MAMASHOME!



Δείτε επίσης

πιπεριές-και-μελιτζάνες-σε-σάλτσα-ντομάτας

Πιπεριές και μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας

Το φαγητό που σίγουρα θέλουμε στο καλοκαιρινό μας τραπέζι!

salata-marouli-me-xera-suka-kai-stafuli

Σαλάτα μαρούλι με ξερά σύκα και κόκκινα σταφύλια

Η αρχαίοι Έλληνες είχαν τα ξερά σύκα στην καθημερινή τους διατροφή!