Το φαγητό αυτό είναι από τα κλασικά της περιόδου. Όμως, είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάσαμε με “χωριάτικο” χαρακτήρα, τελειώνοντας το μαγείρεμα στη γάστρα στο τζάκι μας! Πράγματι, η Γεύση του ήταν κάτι παραπάνω από τη συνηθισμένη… Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε! Καλή Σαρακοστή!
Υλικά
-1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι λάπαθα
-1 ματσάκι καυκαλήθρες
-1 ματσάκι μυρώνια
-1 ματσάκι άνηθο
-300 γρ. σπανάκι φρέσκο
-1 ποτήρι κρασί λευκό
-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-1 λεμόνι (το χυμό του)
-Αλάτι
-Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκα κρεμμυδάκια και άλλα φρέσκα άγρια χόρτα, καθώς και μαϊντανό.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και, μόλις κάψει, σοτάρουμε σε αυτό τις σουπιές. Ρίχνουμε όλα τα χορταρικά μαζί και το κρεμμύδι, και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 30 περίπου λεπτά.
Λίγο πριν από το τέλος, το βάζουμε στη γάστρα και το αφήνουμε για 5-7’, ανάλογα με τη φωτιά. Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
[fbphotos id=762796030399145 size=medium]