Κουλουράκια ελαιολάδου με μοσχοκάρυδο και παπαρουνόσπορο

Κουλουράκια: 50, Χρόνος προετοιμασίας : 10’, Χρόνος ψησίματος : 20΄, Κόστος : 7€

ΥΛΙΚΑ :
200 γρ ελαιόλαδο
170 γρ χυμό πορτοκαλιού
30 γρ ρούμι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 λοβός βανίλιας (ή 2 βανίλιες σε σκόνη)
200 γρ μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
600 γρ αλεύρι μαλακό
80 γρ aronia berries
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε αρχικά τη μαύρη ζάχαρη με το ελαιόλαδο.

Μέσα στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά μαζί στον κάδο του μίξερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα  ρίχνοντας το ξύσμα πορτοκαλιού, τα σποράκια της βανίλιας, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το ρούμι και τα aronia berries.

Τέλος ρίχνουμε και ανακατεύουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Στην συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και από πάνω πασπαλίζουμε παπαρουνόσπορο. Τα βάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος (βγάζει 2 μεγάλα ταψιά).

Ψήνουμε σε προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 180 °C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και στη συνέχεια με μία σπάτουλα τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν. Αυτά τα κουλουράκια είναι για όλες τις ώρες… υγιεινά και αφράτα!

Δείτε επίσης

arni-patates-gastra

Αρνί με πατάτες στη γάστρα

Τρώγεται ζεστό τις Κυριακές με καλή παρέα και κρασί!

kotsia-xoirina

Κότσι χοιρινό στη γάστρα

Τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σας!