κουραμπιεδες με αμύγδαλο

Εύκολοι κουραμπιέδες βουτύρου.

Κομμάτια : 55, Χρόνος προετοιμασίας : 30’ , Χρόνος ψησίματος : 15’, Κόστος : 7 €

ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. αμύγδαλα (ωμά)
3 κουταλιές της σούπας λικέρ
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
75 γρ. μαργαρίνη
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μίξερ βάζουμε το φρέσκο βούτυρο, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη. Τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 7’ στους 170 °C για να καβουρδιστούν.

Στο μίγμα με το βούτυρο προσθέτουμε το λικέρ, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα ανακατεύοντας στην αρχή με κουτάλα κι όσο σφίγγει το μίγμα ζυμώνουμε με το χέρι.  Το μίγμα μας θα γίνει μία μαλακή κι εύπλαστη ζύμη.

Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα σπασμένα σε κομμάτια και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε.

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες και ψήνουμε στους 170 °C για 15’.

Info: Αν φτιάξετε μεγάλους τους κουραμπιέδες τότε ψήνετε για 20’.

Όταν βγάλετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και είναι ακόμη ζεστοί, περάστε την πάνω πλευρά με κονιάκ, αλείφοντας τους με ένα πινέλο.

Από πάνω πασπαλίστε αρκετή ζάχαρη άχνη!

Δείτε επίσης

ntolmadakia-elies-piperies-yolenis

Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας, σε έναν πιο πικάντικο τόνο!

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!