Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος : 45’ , Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
4 ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο αγελάδος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλο ή λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες.
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά μέχρι να ψηθεί και το αλεύρι.
Τέλος, ρίχνουμε και το ζωμό ζεστό, προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει με μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.