Κομμάτια: 16, Χρ. προετοιμασίας: 2 ώρες, Χρ. ψησίματος: 30′, Κόστος: 10€
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
½ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 δάφνη
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 αυγό
100-150 γρ. τυρί γκούντα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τις κρέπες
2 κούπες αλεύρι
2½ κούπες γάλα φρέσκο
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Επιπλέον
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί γκούντα
Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι (αφού το κοσκινίσουμε), τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα το λιωμένο βούτυρο (αφού έχει κρυώσει λίγο), τα αυγά χτυπημένα και το γάλα σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Θέλουμε να έχουμε ένα λείο χυλό. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όσο το μίγμα για τις κρέπες είναι στο ψυγείο, εμείς ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι (όχι πολύ), το πιπέρι, τη δάφνη, τον πελτέ και 1 ποτήρι του νερού νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 30′ – αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τον κιμά. Τον ζωμό του τον κρατάμε σε ένα μπολ. Αφήνουμε τον κιμά λίγα λεπτά να κρυώσει. Έπειτα χτυπάμε ένα αυγό και το ρίχνουμε στον κιμά. Προσθέτουμε και 100- 150 γρ. τυρί γκούντα και ανακατεύουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (18-20 εκ.) ρίχνουμε λίγο βούτυρο. Μόλις το βούτυρο ζεσταθεί, παίρνουμε με μια κουτάλα μίγμα για κρέπες και το ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού. Το περιστρέφουμε γρήγορα για να απλωθεί το μίγμα και ψήνουμε την κρέπα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσει το μίγμα.
Γεμίζουμε κάθε κρέπα με μια κουταλιά της σούπας κιμά και τις κάνουμε ρολάκια. Τις τοποθετούμε κολλητά σε πυρέξ. Αναμιγνύουμε τον ζωμό του κιμά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τις κρέπες. Τέλος, τις πασπαλίζουμε με 100 γρ. τυρί γκούντα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30′ περίπου. Προς το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει ωραίο χρώμα το φαγητό μας.