Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα, Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
6 μικρά κολοκυθάκια
6 μικρές μελιτζάνες
4 πατάτες
3 φρέσκιες ντομάτες
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
150 γρ. τυρί φέτα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κατά μήκος (όπως της τηγανιτές) και τέλος καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά καρέ.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας σε μία γάστρα με καπάκι και προσθέτουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες, τη φέτα τριμμένη με τα χέρια μας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Στο τέλος προσθέτουμε ελάχιστο νερό (διότι αρκετό νερό θα βγάλουν τα λαχανικά μας) και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 1 ώρα. Το τελευταίο τέταρτο του ψησίματος βγάζουμε το καπάκι για να εξατμιστούν τα υγρά και να ροδίσουν τα λαχανικά μας.