Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Άτομα : 4-5, Χρόνος προετοιμασίας : 10’ , Χρόνος ψησίματος : 20’ , Κόστος : 4 €

ΥΛΙΚΑ :
1 λευκό λάχανο (μεσαίου μεγέθους)2015-02-17 14.40.21
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι basmati
1 ξερό κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύσμα και χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
Ξύσμα από τζίντζερ – όσο θέλετε!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα μαζί με νερό μέχρι να σκεπαστεί. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και περίπου 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι (πρώτα το πλένουμε καλά), το αλάτι, το πιπέρι και νερό όσο πάρει για να βράσει το ρύζι. Σιγοβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά περίπου .

Στο τέλος προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα από το τζίντζερ. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης

kotsia-xoirina

Κότσι χοιρινό στη γάστρα

Τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σας!

salata-finokio

Σαλάτα με φινόκιο, μήλο και σος με πετιμέζι

Αυτή η σαλάτα έχει πλούσια γεύση και άρωμα!