Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα, Κόστος: 3€
ΥΛΙΚΑ
½ λάχανο
1 ξερό κρεμμύδι
3 μικρά καρότα
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
6 μικρές ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
½ κούπα ρύζι νυχάκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα πρώτα ετοιμάζουμε τα υλικά μας. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή στο multi. Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και το κοτσάνι του λάχανου και το κόβουμε στη μέση. Παίρνουμε το μισό λάχανο και το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη. Το ίδιο κάνουμε και με τις ντομάτες. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο. Τέλος, πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε και το κρεμμυδάκι και αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να γίνει διάφανο. Τότε ρίχνουμε και το λάχανο. Μόλις μαραθεί το λάχανο (περίπου σε δέκα λεπτά), ρίχνουμε το καρότο, όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το λάχανο, τη ντομάτα, τον πελτέ, το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας. Δεν ξεχνάμε να παρακολουθούμε το φαγητό και να συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται.
Όταν δούμε ότι το λάχανο έχει μαλακώσει, ρίχνουμε και το ρύζι και συμπληρώνουμε ένα ποτήρι του νερού νερό. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν θα έχει βράσει το ρύζι, το λάχανο θα έχει μαλακώσει και θα έχουμε στην κατσαρόλα μας και λίγη σαλτσούλα.