Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος : 20’ , Κόστος: 2 €
ΥΛΙΚΑ :
3 πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
2 ρίζες σέλινο (περίπου 200-250 γρ.)
3 πράσα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το περισσότερο από το ζουμί και πολτοποιούμε τα λαχανικά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό για να αραιώσουμε τη σούπα.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.