Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά, Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
6 πατάτες
1 λουκάνικο χοιρινό με πράσο – 300 γρ. (λουκάνικο Ευρυτανίας Στρεμμένου)
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια.
Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες, το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και το ζεστό νερό (περίπου 2 νεροπότηρα).
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μείνει μόνο η σάλτσα.