Λουκάνικο παραδοσιακό με λάχανο και πορτοκάλι

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά, Κόστος:7 €

ΥΛΙΚΑ :
1 λουκάνικο χοιρινό παραδοσιακό
ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 λάχανο
100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 ντομάτες
Χυμός από 1 πορτοκάλι
500 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο για να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά και προθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το λάχανο κομμένο με χοντρά κομμάτια, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.

Δείτε επίσης

laxanika-fournou-saltsa-turiou

Λαχανικά φούρνου με σάλτσα τυριού

Ένα φαγητό εύκολο, υγιεινό και καλοκαιρινό!

kotopoulo-liasti

Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Η λιαστή ντομάτα δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο!