Λουκάνικο παραδοσιακό με λάχανο και πορτοκάλι

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά, Κόστος:7 €

ΥΛΙΚΑ :
1 λουκάνικο χοιρινό παραδοσιακό
ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 λάχανο
100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 ντομάτες
Χυμός από 1 πορτοκάλι
500 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο για να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά και προθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το λάχανο κομμένο με χοντρά κομμάτια, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.

Δείτε επίσης

salata-fakes-tomatinia-gavros

Σαλάτα με φακές & τοματίνια Σαντορίνης

Μια εξαιρετικά νόστιμη και εύκολη συνταγή που μας «ταξιδεύει» στα μαγευτικά νησιά των Κυκλάδων.

Φασόλια γίγαντες με τόνο

Μπορείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό μεζέ.