Άτομα: 8-10, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 40′, Κόστος: 17€
ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά αρνίσια
1 θηλιά εντεράκια αρνίσια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
8 φρέσκα κρεμμύδια
½ ματσάκι άνηθο (περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού)
½ ματσάκι δυόσμο (περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού)
2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Xυμό από ένα λεμόνι
2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι λευκό για σούπες
Aλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια καλά με άφθονο νερό. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη συκωταριά, γεμίζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Αδειάζουμε την κατσαρόλα από το νερό και βάζουμε εκ νέου νερό. Βράζουμε και πάλι για περίπου 1 ώρα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά: καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε στο multi, ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Μόλις βράσει η συκωταριά, τη βγάζουμε από την κατσαρόλα και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Το ζωμό που μένει στην κατσαρόλα, τον σουρώνουμε και τον βάζουμε σε μια κανάτα για τη συνέχεια.
Μέσα στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη συκωταριά, το αλάτι, το πιπέρι, το ζωμό που κρατήσαμε, το ρύζι (αφού το πλύνουμε) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά (προσθέτουμε ζεστό νερό, αν χρειαστεί, για να βράσει το ρύζι).
Στο τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον άνηθο, το δυόσμο και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστή σε όλη την οικογένεια. Χριστός Ανέστη!