makaronia kima praso

Μακαρόνια και κιμάς … στα πράσα

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15′, Χρόνος μαγειρέματος: 45′, Κόστος: 10€

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. χοντρά μακαρόνια (ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας)
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση λάπα)
1 μεγάλο πράσο
1 μέτριο κρεμμύδι
8 φέτες μπέικον
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
330 ml κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόδαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ προσεκτικά το πράσο γιατί ανάμεσα στα φυλώματα του μπορεί να έχει χώμα, καθαρίζουμε και το κρεμμύδι και ύστερα τα ψιλοκόβουμε.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 ποτήρι (του νερού) νερό και, όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε και το πράσο με το κρεμμύδι για να μαραθούν. Αφού εξατμιστεί το νερό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το μπέικον και τον κιμά. Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί και το αλκοόλ, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και, αφού ανακατέψουμε τον κιμά, συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Όση ώρα ο κιμάς σιγοβράζει, εμείς ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε. Μπορούμε να τα σερβίρουμε κατευθείαν ή, αν θέλουμε, τα “καίμε” πρώτα με λίγο βούτυρο ή λάδι.

Δείτε επίσης

ntolmadakia-elies-piperies-yolenis

Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας, σε έναν πιο πικάντικο τόνο!

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!