Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 15’, Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
400 γρ. μακαρόνια
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα
300 γρ. απάκι (Το απάκι είναι καπνιστό κρέας από χοιρινό, που παρασκευάζεται στην Κρήτη)
4 ντομάτες
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το απάκι κομμένο σε φέτες και σοτάρουμε ελαφρώς.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα στο τηγάνι και έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες,τον πελτέ ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Έχουμε ήδη βράσει τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό και τα έχουμε σουρώσει. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και προσθέτουμε τη σάλτσα με το απάκι.