Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 10 €
ΥΛΙΚΑ :
500 γρ ζυμαρικά spaghetti
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 συσκευασία καπνιστός σολομός 150 γρ
1 σφηνάκι ούζο
400 ml κρέμα γάλακτος
5 λιαστές ντομάτες
6 ελιές πράσινες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά μας και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 περίπου λεπτό τον καπνιστό σολομό κομμένο σε ακανόνιστα κομμάτια.
Σβήνουμε το σολομό με το ούζο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, κομμένες με μικρά κομμάτια και στραγγισμένες καλά από το λάδι τους και τις ελιές κομμένες σε κομμάτια χωρίς φυσικά τα κουκούτσια.
Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 12-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε στα πιάτα τα ζυμαρικά και από απλώνουμε επάνω τους τη σάλτσα με τον καπνιστό σολομό.