makaronada-tuna-asonissos

Μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου και τοματίνια Σάμου

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 15΄, Κόστος: 10 €

ΥΛΙΚΑ :
200 γρ. ζυμαρικά
220 γρ. τόνο Αλοννήσου (σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό)
200 γρ. τοματίνια Σάμου
1 ξερό κρεμμύδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (Ροδίτης)
Λίγα φύλλα δυόσμου
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο (από το βάζο που διατηρείται ο τόνος), το κρεμμύδι πολτοποιημένο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τις ελιές και τα τοματίνια (τα μισά τα κόβουμε στη μέση και τα άλλα μισά τα ρίχνουμε ολόκληρα) για να μαραθούν για 2 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το δυόσμο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει λίγο από το ζουμί. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε!

Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!