manitarosoupa

Μανιταρόσουπα

Άτομα: 1, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 25′, Κόστος: 2€

ΥΛΙΚΑ
130 γρ. μανιτάρια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κλωναράκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα πρώτα πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε έπειτα τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σωταριστούν ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι -το οποίο έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 500 ml νερό.

Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 20′ περίπου σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη, την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε επίσης

salata-fakes-spanaki

Σαλάτα με φακές και σπανάκι

Μία σαλάτα που τρώγεται και ως καλοκαιρινό γεύμα.

gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Τα γεμιστά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό του Έλληνα!