marathotiganites-Serifos

Μαραθοτηγανίτες από τη Σέριφο

Κομμάτια: 25-30, Χρ. προετοιμασίας: 10′, Χρ. τηγανίσματος: 3-5′, Κόστος: 2€

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο ματσάκι μάραθο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια (όχι πολύ μεγάλα)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Γιαούρτι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το μάραθο και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.

Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε έπειτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το νερό σταδιακά και ανακατεύουμε.

Θέλουμε να έχουμε ένα πηχτό χυλό οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα ή λίγο αλεύρι μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο (όπως όταν τηγανίζουμε πατάτες). Αφού ζεσταθεί αρκετά το λάδι, παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας χυλό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις μαραθοτηγανίτες 3-5′ από κάθε πλευρά. Θέλουμε να έχουν ένα χρυσοπράσινο χρώμα!

Τις τοποθετούμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει αρκετό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το παραπανίσιο λάδι.

Σερβίρουμε τις μαραθοτηγανίτες με γιαουρτάκι!

Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!