marmelada-aktinidio

Μαρμελάδα ακτινίδιο

1 κιλό μαρμελάδα , Χρόνος προετοιμασίας: 15’ , Χρόνος ψησίματος : 40’, Κόστος : 4€

Υλικά:
1½ κιλό βιολογικά ακτινίδια καθαρισμένα
500 – 600 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Χυμός ½ λεμονιού

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε μέσα σε μία κατσαρόλα.

Βράζουμε τα ακτινίδια σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 20 λεπτά.

Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει η μαρμελάδα στη βάση της κατσαρόλας και στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια: προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 °C.

Πλένουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα και τα καπάκια και τα σκουπίζουμε πολύ καλά.

Πάνω σε ένα ταψί στρώνουμε μία πετσέτα κουζίνας, τοποθετούμε τα βάζα και τα καπάκια ανάποδα και φουρνίζουμε για 10 – 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γεμίζουμε αμέσως με τη ζεστή μαρμελάδα.

Κλείνουμε καλά τα καπάκια τους, τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Δείτε επίσης

ntolmadakia-elies-piperies-yolenis

Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας, σε έναν πιο πικάντικο τόνο!

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!