μαρμελαδα μήλο

Μαρμελάδα μήλου με κανέλα

Χρόνος προετοιμασίας: 15′, Χρόνος μαγειρέματος: 40′, Κόστος: 2€

ΥΛΙΚΑ:

5 μεγάλα κόκκινα μήλα
2 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες. Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Στίβουμε λίγο λεμόνι στο τριμμένο μήλο για να μη μαυρίσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το τριμμένο μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (περίπου 40′).

Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο, στίβουμε μισό λεμόνι μέσα στη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη μαρμελάδα μήλου σε βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Info : Αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα μαρμελάδας μήλου, μετράμε το τριμμένο μήλο με κούπες και βάζουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρη. Π.χ. Για 8 κούπες τριμμένου μήλου, βάζουμε 4 κούπες ζάχαρη!

 

 

Δείτε επίσης

maffins-marmelada

Muffins (μάφινς) με γιαούρτι και γέμιση μαρμελάδας

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους...

soupa-thalassinon

Σούπα θαλασσινών “το καλάθι του ψαρά”!

Μια σούπα ποίημα προς τις θαλασσινές γεύσεις!