finger-food-seminar-wineplus

Νέο Μάθημα Μαγειρικής «Finger Food» της Wine Plus στο Hyatt Regency Thessaloniki

Μεξικάνικα τάκος, ανοιξιάτικα ρολά, φτερούγες κοτόπουλου και χρυσαφιές φριτούρες της κινεζικής κουζίνας, αέρινα vol au vents, μικροσκοπικά arancini και πίτες, λεπτόρρευστα ντιπ, φίνα ρολά και πολλές άλλες πονηρές νοστιμιές.

Ατελείωτη η λίστα με τα finger food. Υπάρχει κάτι για κάθε γούστο και για κάθε στιγμή.

Καθώς ο νους μας αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει θερινές κατευθύνσεις, στο επόμενο Μάθημα Μαγειρικής της Wine Plus θα μάθουμε να φτιάχνουμε «Finger food», δηλαδή νόστιμες και παιχνιδιάρικες μπουκιές που ταιριάζουν απόλυτα με το καλοκαίρι! Είναι ιδανικές για τα ελαφριά γεύματα και δείπνα σε κήπους, σε βεράντες, δίπλα στη θάλασσα ή σε ταράτσες μέσα στην πόλη.

Rendez-vous, λοιπόν, την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 20:00, στον κήπο του Hyatt Regency Thessaloniki, δίπλα στα παρτέρια με τα μυρωδικά, για ένα ποτήρι δροσερό κρασί και μερικές πονηρές μπουκίτσες.

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τον executive chef του ξενοδοχείου, Κώστα Αραμπατζή, τον Sous-chef του εστιατορίου, Ambrosia Αλέξανδρο Ευφροσύνη και τον Sous-chef του ζαχαροπλαστείου, Αλέξη Αλεξίου, να δημιουργούν ένα πρωτότυπο μενού, που στη συνέχεια θα απολαύσουμε μαζί με ταιριαστά κρασιά, ειδικά και προσεκτικά επιλεγμένα από τη χημικό-οινολόγο Μαρία Νέτσικα.

Εξοπλισμένοι με το έντυπο των συνταγών, τις προτάσεις για τα κρασιά που τις συνοδεύουν και, κυρίως, με τη γνώση που αποκτήσαμε, δεν μας μένει παρά… να συνθέσουμε τη λίστα των προσκεκλημένων για το επόμενο δείπνο ή πάρτυ.

Μενού

  • Γλειφιτζούρι παρμεζάνας
  • Εκλέρ με μοτσαρέλα, μαρμελάδα ντομάτας, βασιλικό και σιρόπι από ξύδι βαλσάμικο
  • Πουρές αρακά με γουασάμπι και καπνιστό φιλέτο σκουμπρί
  • Ανοιξιάτικα ρολά λαχανικών με γλυκόξινη σος, μαρούλι και δυόσμο
  • Γαρίδες με προσούτο και πικάντικη σος κοκτέιλ
  • Μοσχαράκι γεμιστό με λαχανικά, φύτρες φασολιών και σος σουσάμι
  • Ταρτελέτες με σοκολάτα και φουντούκι

Το Μάθημα Μαγειρικής θα αρχίσει στις 20:00 μ.μ., διαρκεί 3 ώρες και συνοδεύεται από ενημερωτικό υλικό.
Το κόστος για την παρακολούθηση του μαθήματος, το έντυπο με τις συνταγές και το cocktail που ακολουθεί είναι 18,69€ + ΦΠΑ. Τελική τιμή: 23€

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.

Για να παρακολουθήσετε τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω τηλεφώνου στο 2310 888311 ή μέσω email στο info@wineplus.gr. Σας παρακαλούμε θερμά να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας.

Δείτε επίσης

Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021, 24 με 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» από την …

Πρόσκληση στον 1ο Μαραθώνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Δήμου Μαραθώνα και ενώνοντας τις δυνάμεις της …