Μαθήματα υψηλής μαγειρικής!

Η Λίλιαν μεγαλώνει στις κουζίνες των μαμάδων των φίλων της και από τα οκτώ της χρόνια αναλαμβάνει το μαγείρεμα στο σπίτι. Ο πατέρας της εγκατέλειψε τη μητέρα της κι εκείνη και η μητέρα απορροφήθηκε από  το διάβασμα.

Η Λίλιαν παιδί ακόμη διαπιστώνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τη γλώσσα των οσμών κάτι που για την ίδια ήταν τόσο ξεκάθαρο όσο ένας πίνακας ανακοινώσεων. Παρατηρεί την επίδραση των μπαχαρικών στη ζωή των ανθρώπων και τα αντιμετωπίζει ως φορείς αισθημάτων και αναμνήσεων. Έτσι, λοιπόν, της έρχεται η μεγάλη ιδέα! Να ξυπνήσει την μητέρα της από τον λήθαργο των βιβλίων με τη μαγειρική της!

Μετά από μερικά χρόνια η Λίλιαν είναι διάσημη σεφ και έχει το δικό της εστιατόριο στο οποίο μία φορά το μήνα οργανώνει σεμινάρια μαγειρικής. Σε αυτά τα σεμινάρια παίρνουν μέρος η Κλερ, ο Καρλ, η Αντόνια, ο Τομ, η Χλόη, η Ίζαμπελ, η Έλεν, ο Ίαν, οι οποίοι σιγά σιγά μεταμορφώνονται από τα αρώματα και τις γεύσεις αυτών που δημιουργούν. Η μαγειρική τέχνη της Λίλιαν μπαίνει όχι μόνο στο εστιατόριο της, αλλά και μέσα στις ζωές τους και σίγουρα τις νοστιμίζει!

Για εσάς που αγαπάτε να μαγειρεύετε αλλά και να πειραματίζεστε με τα φαγητά σας, είναι το κατάλληλο βιβλίο για να περάσετε την ώρα σας με την φαντασία σας να πλανιέται πάνω από μία κατσαρόλα!

Τίτλος: Μαθήματα υψηλής μαγειρικής
Εκδόσεις: Κέδρος
Τίτλος πρωτοτύπου: The school of Essential Ingredients
Μετάφραση: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη

Δείτε επίσης

Τσακίρης-Αργύρης-βιβλίο

Η απόλαυση της Γεύσης του Αργύρη Τσακίρη

Για τους λάτρεις του φαγητού και του κρασιού!

9paramythia-ksilini-koutala

Εννιά παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα!

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους!