Κομμάτια: 40, Χρόνος προετοιμασίας: 20’ , Χρόνος ψησίματος: 15’, Κόστος: 6 €
ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη
1 φλιτζάνι λάδι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι κονιάκ
¼ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και την κανέλλα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170 °C για 15’.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, το μέλι και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε τα χλιαρά μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι. Τα αφήνουμε για 10’ μέχρι να απορροφήσουν το σιρόπι και τέλος τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας τα με ψιλοκομμένα καρύδια και λίγη κανέλλα.
Info: Αν φτιάξετε μεγάλα τα μελομακάρονα τότε ψήνετε για 20’.