millefeuill-cream-crackers

Μιλφέιγ με cream crackers

Άτομα: 10-12, Χρ. προετοιμασίας: 30′, Χρ. ψυγείου: 4-5 ώρες, Κόστος: 5€

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα των 140 γρ. cream crackers Παπαδοπούλου (τα κόκκινα)
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
5 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 βανιλίνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Επιπλέον ζάχαρη άχνη (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τριπλάσια ποσότητα νερού (μπορούμε να μετρήσουμε το νερό με το κουτάκι του ζαχαρούχου). Ρίχνουμε και τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το κούσταρ πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να ζεσταθεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει.

Σε ένα πυρέξ φτιάχνουμε μια στρώση cream crackers, ρίχνουμε τη μισή κρέμα και την απλώνουμε, φτιάχνουμε ακόμα μια στρώση cream crackers, ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε. Τέλος, πάνω από την κρέμα τρίβουμε με το χέρι λίγα cream crackers σε όλη την επιφάνεια.

Αν θέλουμε, μπορούμε πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας να βάλουμε μια στρώση σαντιγί (για τη σαντιγί χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με 100 γρ. ζάχαρη άχνη) και ύστερα να τρίψουμε τα crackers. Μπορούμε όμως και να παραλείψουμε τη σαντιγί.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφού κρυώσει κόβουμε και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω στο κομμάτι ζάχαρη άχνη.

 

Δείτε επίσης

Πασχαλινά γλυκά κουλουράκια

Περίπου 45 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος, ψήσιμο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. …

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!