Κομμάτια: 6-8, Χρόνος προετοιμασίας:30′, Χρόνος αναμονής: 1 ώρα, Κόστος: 8,50€
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σφολιατίνια
1 λίτρο φρέσκο γάλα
Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
4 αυγά
¾ της κούπας ζάχαρη
1 κούπα κορν φλάουρ
170 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα αφήνουμε μέχρι πάρουν μία βράση. Τότε κατεβάζουμε από τη φωτιά. Με μία κουτάλα παίρνουμε γάλα από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά. Ύστερα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μίγμα αυγών και γάλακτος και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ύστερα τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Σε ένα μικρό μακρόστενο πυρέξ στρώνουμε σφολιατίνια, ρίχνουμε πάνω τους τη μισή ποσότητα της κρέμας, βάζουμε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε σαντιγί (για τη σαντιγί χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη).
Τέλος, πάνω από τη σαντιγί τρίβουμε με τα χέρια τα σφολιατίνια που περίσσεψαν.
Σερβίρουμε μετά από μία ώρα έτσι ώστε να έχει κρυώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα.