Άτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 15’ , Χρόνος ψησίματος: 30’ – 35’, Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
4 μήλα μέτρια σε μέγεθος
¾ φλιτζανιού του τσαγιού σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
4 αβγά
¾ φλιτζανιού του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Σε ένα ταψάκι (20 επί 30) απλώνουμε τη μαργαρίνη με τα δάχτυλα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού μας προσπαθώντας να μην αφήνουμε κενά μεταξύ των μήλων. Πάνω από τα μήλα ρίχνουμε τις σταφίδες.
Στη συνέχεια, χτυπάμε σε μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψί πάνω από τα μήλα. Τοποθετούμε τη μηλόπιτα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά.
Αφού βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει κι ύστερα το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.