Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:2,5 ώρες, Κόστος:16 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό μοσχάρι σε μικρά κομμάτια
Λίγο αλεύρι
Ελαιόλαδο
400 γρ λευκά μανιτάρια
6-8 καρότα
400 ml λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κρέας, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να το στεγνώσουμε τελείως, το περνάμε από το αλεύρι και το τηγανίζουμε ελαφρώς σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Βάζουμε τα κομμάτια μέσα σε μία γάστρα και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια (ή ολόκληρα αν προτιμήσετε τα μικρά μανιτάρια) τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια, το λευκό κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 2,5 ώρες. Κάθε μία ώρα θα πρέπει να ελέγχετε το φαγητό για τα υγρά του (και να συμπληρώνετε με ζεστό νερό αν χρειάζεται).

Το λευκό κρασί που θα επιλέξετε να βάλετε στο φαγητό σας φροντίστε να είναι καλής ποιότητας (κατά προτίμηση, ίδιας ποιότητας με αυτό που θα σερβίρετε στο γεύμα σας)!

Αν συνοδεύσετε το μοσχαράκι με πουρέ πατάτας (όπως κάναμε εμείς), θα χρειαστείτε:

  • 5 πατάτες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Αφού βράσετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες κομμένες στη μέση για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, θα τις σουρώσετε και με το σύρμα θα τις λιώσετε. Μετά θα προσθέσετε το γάλα ζεστό και θα ανακατέψετε το μίγμα πολύ καλά. Στο τέλος, θα προσθέσετε το αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το βούτυρο.

Αγοράστε τα υλικά για την παραπάνω συνταγή, από το μεγαλύτερο online σούπερμάρκετ MAMASHOME!


Δείτε επίσης

salata-fakes-tomatinia-gavros

Σαλάτα με φακές & τοματίνια Σαντορίνης

Μια εξαιρετικά νόστιμη και εύκολη συνταγή που μας «ταξιδεύει» στα μαγευτικά νησιά των Κυκλάδων.

Φασόλια γίγαντες με τόνο

Μπορείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό μεζέ.