Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες, Κόστος: 10 €
ΥΛΙΚΑ :
4 μερίδες μοσχάρι
3-4 μελιτζάνες
6 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα (ελάχιστη)
½ ποτήρι νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μία γάστρα με καπάκι. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και βάζουμε τις ντομάτες στο multi για να γίνουν σάλτσα.
Βάζουμε τα υλικά μέσα στη γάστρα με το κρέας (τις μελιτζάνες, τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα) και τα αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 2 ώρες.
Ανά διαστήματα, ανοίγουμε τη γάστρα για να δούμε αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό. 10 λεπτά πριν το τελείωμα, βγάζουμε το καπάκι από τη γάστρα, απλώνουμε πάνω από το φαγητό τα τυριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.