Άτομα:2, Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:5 λεπτά, Κόστος:8 €
ΥΛΙΚΑ :
2 μερίδες μοσχάρι (500 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι)
4 πατάτες
1 φλιτζάνι βρασμένα βλίτα
100 ml κόκκινο ξηρό κρασί (μπορείτε να βάλετε και ημίγλυκο)
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας βιολογικό άθερμο πετιμέζι (Καραγγελής)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από ½ λεμόνι
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε να βράσει σε χύτρα για περίπου 30 λεπτά (εάν έχετε κατσαρόλα τότε το αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει).
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες ολόκληρες ή σε μεγάλα κομμάτια να βράσουν σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν το κρέας και οι πατάτες είναι έτοιμα, τότε παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε μέσα το κρέας, τις πατάτες και το κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, για να πάρουν το άρωμα του κρασιού.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη γλυκόξινη σάλτσα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε μαζί με βρασμένα βλίτα.