mosxarisio-sukoti-poures-patatas

Μοσχαρίσιο συκώτι στο φούρνο με πουρέ πατάτας

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:1 ώρα & 20 λεπτά, Κόστος:12 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο (περίπου 8 φέτες)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2 ξερά κρεμμύδια
1 ντομάτα (ή τοματίνια)
2 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
5 πατάτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε με άφθονο νερό το συκώτι και στο τέλος το ραντίζουμε με ξύδι και το ξεπλένουμε πολύ καλά.

Σε μία γάστρα ή ένα πυρέξ βάζουμε τις φέτες συκωτιού και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και τη ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ.

Ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε τα υλικά να πάνε παντού και τέλος ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη δάφνη και το δεντρολίβανο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C  σκεπασμένο για περίπου 1 ώρα. Μετά από τη μία ώρα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φύγουν τα πολλά ζουμιά του.

Για τον πουρέ πατάτας βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες κομμένες στη μέση για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και με το σύρμα τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και συνεχίζουμε να αναμιγνύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το βούτυρο.

Δείτε επίσης

Πατατοσαλάτα με σπαράγγια και σως μουστάρδας

Γεύση ελληνικής γης σε μια σαλάτα!

cupcakes-sugar-buzz

Σοκολατένια cupcakes από τα χεράκια της Sugar Buzz (Αθηνάς Πάνου)

Υλικά (14-15 τεμάχια) 120γρ. αλεύρι 200γρ. ζάχαρη 35γρ. κακάο ¼ κ.γ. σόδα ½ κ.γ. μπέικιν 1 αυγό …