Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο

Άτομα:6, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

2 αυγά(ελαφρώς χτυπημένα)
180g φρέσκο γάλα
180g σοκολάτα κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
2 κ.σ. καφέ
60g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 κ.σ. μέλι ασπρόθυμου
1 βανιλίνη
λίγο αλάτι
αλάτι λεμονάτο
200g κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγύ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Advertisement
Bήμα 1: Βάλτε σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ τα αυγά και το γάλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια βάλτε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και βάλτε τα στη φωτιά (μπεν μαρί), ανακατεύοντας συνεχώς για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και να παστεριωθούν τα αυγά. Βγάλτε το μπολ από τη φωτιά και κρατήστε το στην άκρη.

Bήμα 2: Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια βγάλτε την από τη φωτιά και προσθέστε τον καφέ και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά και κρατήστε στην άκρη.

Bήμα 3: Βάλτε το μείγμα γάλα-αυγά στον καδο του μίξερ και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέστε το μέλι, το αλάτι και τη βανιλίνη. Στη συνέχεια ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίστε να χτυπάτε για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτας.

Bήμα 4: Μοιράστε τη μους σε 6 μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει η μους.

Bήμα 5: Βάζετε από μια κουταλιά σαντιγύ σε κάθε μπολ, πασπαλίζετε με λεμονάτο αλάτι, το οποίο μπορείτε να τρίψετε σε μύλο και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!

patatosalata-kaparofylla-moustarda-yolenis

Ζεστή πατατοσαλάτα με καπαρόφυλλα και σάλτσα μουστάρδας

Ιδανική σαν μεζές για τσίπουρο, αλλά και σαν συνοδευτικό για ψητό ψάρι.