mpiftekakia

Μπιφτεκάκια

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά, Κόστος: 7 €

ΥΛΙΚΑ :
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 φρυγανιές τριμμένες
1 φέτα ψωμί
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 χούφτα δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο multi μαζί με την φέτα του ψωμιού και την κουταλιά με το νερό.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το πολτοποιημένο κρεμμύδι, τη φρυγανιά τριμμένη, το αυγό, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το δυόσμο ψιλοκομμένο , το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το κύμινο.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόχαρτο και εκεί πάνω βάζουμε τα μπιφτεκάκια μας. Ψήνουμε στους 200 °C για περίπου 40 λεπτά.

Μπορείτε να συνοδεύσετε τα μπιφτεκάκια σας με μία σαλάτα ή με πατάτες φούρνου. Εμείς τα συνοδεύσαμε με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια!

Δείτε επίσης

πιπεριές-και-μελιτζάνες-σε-σάλτσα-ντομάτας

Πιπεριές και μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας

Το φαγητό που σίγουρα θέλουμε στο καλοκαιρινό μας τραπέζι!

salata-marouli-me-xera-suka-kai-stafuli

Σαλάτα μαρούλι με ξερά σύκα και κόκκινα σταφύλια

Η αρχαίοι Έλληνες είχαν τα ξερά σύκα στην καθημερινή τους διατροφή!