Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 30′, Χρόνος ψησίματος: 45′, Κόστος: 7 €
ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φέτα ψωμί
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κύμινο
Μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το περνάμε από τον τρίφτη. Το ίδιο κάνουμε και με την ντομάτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τη φέτα ψωμιού (την βρέχουμε ελαφρώς και την τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ψίχουλα), το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το κύμινο και το μπαχάρι.
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Βγάζουμε τον ζυμωμένο κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας 4 μπιφτέκια. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόχαρτο και εκεί πάνω βάζουμε τα μπιφτεκάκια μας.
Τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 45 λεπτά.