Άτομα: 3-4, Χρ. προετοιμασίας: 1ο’, Χρ. ψησίματος: 25′, Κόστος: 6€
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
Βρώμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Σχετικά με τη βρώμη, ρίχνουμε τόση όση χρειάζεται για να σφίξει το μίγμα και να μπορούμε να πλάσουμε τα μπιφτέκια. Αφήνουμε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C ή σε ψησταριά για 25′ περίπου.