Κομμάτια: 18, Χρ. προετοιμασίας: 10′, Χρ. ψησίματος: 10′, Κόστος: 4€
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι με πορτοκάλι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης
1 χούφτα σταφίδες μαύρες ή ξανθές
1 χούφτα φουντούκια σπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, το ταχίνι και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ρίχνουμε έπειτα το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Προσέχουμε μόνο μη γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη.
Τέλος, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνουμε μίγμα και το αφήνουμε πάνω στη λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσά.
Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 10′ περίπου στους 180°C. Θέλουμε εξωτερικά να είναι τραγανά και εσωτερικά μαλακά.
Μόλις κρυώσουν, είναι έτοιμα να τα γευτούμε!